Eerste week stage op de Golden Elite Private Schoo - Reisverslag uit Kisumu, Kenia van Max Timmermans - WaarBenJij.nu Eerste week stage op de Golden Elite Private Schoo - Reisverslag uit Kisumu, Kenia van Max Timmermans - WaarBenJij.nu

Eerste week stage op de Golden Elite Private Schoo

Door: MaxTimmermansKC

Blijf op de hoogte en volg Max

28 Februari 2012 | Kenia, Kisumu

Eerste week stage op de Golden Elite Private School.

Na een geweldige eerste stageperiode op de Rang’ala Boys Primary School, ben ik afgelopen maandag begonnen aan mijn 2e stageperiode. De laatste 6 weken ga ik stage lopen op een privé school, genaamd de Golden Elites Primary School.

Een privé school houd hier in dat een particulier hier de baas van is. De school is dus niet van de regering. De baas van zo’n school bepaald dan ook op welke manier er les gegeven word, welke materialen er gebruikt worden, wat de schooltijden zijn, enzovoort.
Op maandag heb ik alleen in de ochtend stage gelopen. Omdat ik me al een lange tijd niet fit voel ben ik ’s middags naar het ziekenhuis gegaan om een bloedtest te doen. Dinsdag ochtend konden we het resultaat hiervan ophalen. Uit te test is verder niets bijzonders uitgekomen. De dokter heeft wel gezegd dat ik moet minderen met vet eten en in het weekend minder drinken. De rest van de week ben ik gewoon naar stage geweest.

Ik vind het tot nu toe erg tegen vallen. Ik zit de hele dag in klas 4 een beetje na te kijken, van 8 tot 4.
Wat ook een groot verschil is, is dat de leerlingen op deze school echt alles hebben. Ze kunnen tussen de middag friet kopen, ze gaan elke vrijdag zwemmen, in de kleine pauze krijgen ze melk. Terwijl ze in Rang’ala bijna niets hadden, en het een groot feest was wanneer ze met mijn afscheid een bekertje limonade kregen.

Ik kijk er nu dan ook wel weer naar uit om terug naar Nederland te gaan, omdat ik mijn stage echt niets aan vind tot nu toe.

• 28 Februari 2012 - 10:42

Lisanne:

Jammer dat je het niet zo leuk vindt... Maar ik zou het wel aangeven, ook zou ik zeggen dan dat je lessen over wilt nemen.. Als het goed is kun je dat wel regelen.. Bij welke leraar of lerares sta je?
    Ik hoop dat je het snel naar je zin hebt!

groetjes Lisanne Mandos.

• 28 Februari 2012 - 14:14

Hee Lisanne.
    Ja dat ga ik zeker wel aangeven. Ik zit nu van 8 tot 4 alleen maar na te kijken. Ik sta bij Vincent, in klas 4. Hoe vond jij het op de golden elites ?

• 28 Februari 2012 - 18:05

Max:

Jammer dat het tegenvalt na zo'n gewedige eerste stageperiode.
    Ik zou maar eens contact opnemen met Nina hierover.
    Groetjes...

• 29 Februari 2012 - 18:10

Max:

@ de max hierboven: Wie ben je ? je hebt een reactie geplaats met mijn naam

• 04 Maart 2012 - 09:29

Nina:

Max

Je verhaal is heel herkenbaar. Eerst Rangala en nu Kisumu. Alle studenten hebben moeite met deze overgang. Maar na enkele dagen/weken ga je ook hier weer de uitdaging zien.
    Bespreek het in ieder geval wel, ze zijn ook erg meedenkend.

Nina

• 07 Maart 2012 - 11:59

Jos Miltenburg:

Hoi Max,
    Wat jammer, dat het laatste deel van jouw stageperiode minder leuk gestart is.
    Ik hoop toch, dat je toch iets gaat maken van de laatste weken van jouw verblijf in Kenya.
    De kinderen van groep Blauw zien er al erg naar uit om jouw verhalen te horen, wanneer je weer terug bent.
    Als rechtgeaarde Feyenoord-fan heb ik gisteren tóch een aardige middag beleefd in de Arena.
    We waren met vijftigduizend (bij het onderwijs betrokken) mensen om te protesteren tegen het kabinetsbeleid.
    Jos

• 15 Maart 2012 - 10:26

Groep Blauw:

Hoi meneer Max,
    Hoe gaat het met U?
    Jammer, dat U het niet zo leuk vindt; of is dat inmiddels veranderd?
    Wij missen U in groep Blauw heel erg.
    We kijken er nu al naar uit, dat U weer terug in Nederland bent.
    Veel succes bij de laatste stageweken en een goede reis terug.
    groetjes van alle kinderen van groep Blauw en meneer Jos.

• 17 Maart 2012 - 14:29

Nina Langenberg:

Hoi Max

Hoe gaat het in Kenia?
    al wat gewend aan Kisumu?
    Het gaat nu wel erg snel he?
    ik hoop dat je de laatste weken nog geniet.

NIna

• 18 Maart 2012 - 22:38

Max Timmermans:

Hallo Groep blauw !!

Erg leuk om te lezen dat jullie mij nog steeds volgen. Ik kijk er zelf ook wel weer naar uit om jullie allemaal weer te zien ! Ik vind het op mijn werk hier in kisumu inderdaad niet zo leuk, omdat ze daar de kinderen niet zo goed behandelen.
    Mij lijkt het erg leuk om jullie te vertellen over mijn reis in kenia, en ga dit dan ook zeker doen als ik weer terug ben op de Driemaster. Buiten mijn werk op de school heb ik het erg naar mijn zin hier in Kenia.
    Over 2 weken kom ik weer terug naar Nederland. Dan heb ik een weekje vakantie om
    even bij te komen van mijn reis. Daarna kom ik weer naar de Driemaster, net zoals ik dat voor
    de reis deed.

Groetjes vanuit Kenia !
    Meneer Max.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hallo Nina,

In kenia gaat het erg goed, ik heb het hier erg naar me zin.
    Alleen valt mijn stage erg tegen. Gelukkig is er een deligatie van het ROC deze week langs geweest en heeft ook de Golden Elites bezocht. Deze hebben ook vastgesteld dat dit eigenlijk geen goede stageplek is, en ik ben dan waarschijnlijk ook de laatste student op deze school. Het gaat nu inderdaad erg snel. nog maar 2 weken en dan ben ik weer in het koude Nederland. Ik weet nu al dat deze omslag voor mij weer erg wennen wordt. Maarja ik kan jammer genoeg niet voor altijd in Kenia blijven en zal dan toch ook echt weer naar huis moeten.