Project voor de Rangala Boysschools in volle gang. - Reisverslag uit Kisumu, Kenia van Max Timmermans - WaarBenJij.nu Project voor de Rangala Boysschools in volle gang. - Reisverslag uit Kisumu, Kenia van Max Timmermans - WaarBenJij.nu

Project voor de Rangala Boysschools in volle gang.

Door: MaxTimmermansKC

Blijf op de hoogte en volg Max

05 Februari 2012 | Kenia, Kisumu

Afgelopen week ben ik verder gegaan met het project op de boysschool. Ik heb maandag een aanbetaling gedaan aan de timmerman, een bedrag van 50.000 KSH. Dat is ruim gerekent ongeveer 500 EUR. Van dat dat bedrag kan de timmerman dan de materialen kopen om de 60 tafeltjes voor de leerlingen en de 8 bureaus voor de docenten te maken. De rest van de week had ik gewoon een normale stageweek. Elke dag na schooltijd, van 3 tot 4, ga ik nog met de kinderen voetballen op het sportveld naast te school. Dit is inmiddels uitgegroeid tot een vast ritueel, en als ik dan om 5 over 3 nog niet op het veld ben komen de leerlingen mij al halen en vragen ze waar ik nou blijf. Afgelopen vrijdagmiddag zijn weer vertrokken naar kisumu, om daar het weekend door te brengen.

Zaterdag heb we de hele dag gerelaxt en aan het zwembad gelegen. Dit had ik beter niet kunnen doen, want ik ben toen erg verbrand ( maar dat kan ook bijna niet anders met 38 graden in de middag.) In de middag zijn we op huisbezoek gegaan bij onze vaste tuktuk driver Sammy, The Flying Dutchman. Het was erg leuk om zijn huis te zien. Het was een klein “huisje”, je kan het meer een hutje noemen, in een achterstandswijkje van Kisumu. We gingen hier natuurlijk niet naartoe met lege handen. We hadden voor Sammy en zijn vrouw een pak suiker en een pak meel gekocht. En voor zijn zoontje, van een paar maanden oud, een doos met allemaal verschillende auto’s. Hier waren ze erg blij mee. In de avond zijn we nog uit gaan eten en naar de Laughing Buddah geweest. Dit is een cafe waar je waterpijp kan roken en wat kan drinken.

Zondagochtend hebben we een rondvaart gemaakt op het victoriameer. We vaarde naar een oever waar allemaal nijlpaarden zaten. We vaarde op slechts een paar meter afstand van deze grote beesten. Maar als het vergelijkt met onze rondvaart op Lake Navasha, in de eerste week dat we in Kenia zaten, viel dit best tegen. Aankomende week ga ik nog een voetbaltoernooi organiseren voor de leerlingen van de school.

Nog 1 week te gaan in Rangala en dan zit onze tijd er hier op. Na deze week hebben we een week vakantie. Dan gaan we voor een 3 daagse safari naar de Masai Mara. Een natuurreservaat ongeveer 6 uur rijden vanaf kisumu. En na die week start mijn stageperiode in Kisumu, hier heb ik wel erg zin in omdat ik wel weer toe ben aan iets nieuws.
Ik heb afgelopen tijd ook nog veel fotos gemaakt. Ik heb alleen van het weekend geen tijd gehad om ze erop te zetten, ik ga het nu hier in Rangala proberen. Maar omdat hier de internet verbinding erg slecht is denk ik niet dat het gaat lukken.

Ps. voor meer verhalen en foto’s over heel de groep verwijs ik jullie door naar www.kellebeekinkenia.waarbenjij.nu. Op deze site schrijven onze coaches, Piet en Ineke, hun verhaal.

• 05 Februari 2012 - 20:27

Mama:

lieve max, ik ben blij dat je zoveel kunt betekenen voor de boysschool. Niet alleen je inzet zullen ze herinneren, je laat ook daadwerkelijk iets achter! Wij allen hier in Nederland zijn erg trots op je

Nog even en het zit erop in Rangala. Ik wens je een goede laatste week toe.
    Liefs mama

• 06 Februari 2012 - 15:27

Cheynne Koster :

heey mnr max ik mis je wel hoor en is het leuk daar zo van mij mag je weer terug komen hooorrr bij ons ben je altijd welcom en als je er ben op school dan geef ik je een knuffel hoor wat ik mis je dan heel erg maar dan ben je er weer hoeveel dagen moet je nog daar zijn

• 07 Februari 2012 - 12:51

Meneer Jan D.:

Hoi Max,

Ik zit vanmiddag met de kinderen van groep blauw even naar je reisverslag te kijken. Je krijgt de hartelijke groeten van ons allemaal.

• 07 Februari 2012 - 20:21

Marjel:

Hoi Max,
    Leuk hoor, al die activiteiten. En zo'n toernooi...super denk ik. (Iets voor 2.3? Of kom je daar helemaal niet aan toe?)
    Geniet van de week vakantie tussendoor!
    Groetjes, Marjel

• 08 Februari 2012 - 06:43

Lisanne:

Hey Max,

Echt super gaaf wat je doet voor de jongensschool dat hebben ze echt verdiend! De laatste tijd ging het namelijk alleen om de meisjesschool dus vind het echt goed van je!
    Ik ben echt jaloers dat jullie daar lekker aan het zwembad liggen en wij hier in de sneeuw!
    Heel veel plezier alvast bij de massai mara en zorg maar dat je camera goed is opgeladen!

Groetjes Lisanne.

• 10 Februari 2012 - 13:29

Gerda:

Mr Odiambo Max, je stage op de boysschool zit er al weer op. Wat vliegt de tijd he.

geniet van je safari!

Groetjes

• 10 Februari 2012 - 18:17

CoMu:

Dag Max,
    Alweer bijna tijd om uit rangala te vertrekken naar Kisumu. Dat betekent dat de helft van je stagetijd er al weer op zit. Het gaat vlug he??!!
    Wens je een fijne en mooie safari toe. Geniet er van he.
    Groetjes...